CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 30, 2009

Kontot sudah...

Nak bergaya punya pasal, habis kontot dan gondol jadinya. Itu lah yang terjadi pada rambut depan Coan. Memang dulu masa potong rambut, purposely Ummi mintak Aunt Eyin potong sama rata. Dah lama sangat jadi rambut dah memanjang. Jadi, selalu rambut depan Coan menutup muka. Bijak sangat, one day Coan ambik gunting and jadi hair dresser sendiri heheh.. Terkejut Ummi tengok rambut Coan gondol kat depan. Tapi, Coan sengih-sengih saja sebab salah sendiri. Cuba dulu, masa Abah yang potong rambut Coan pendek. Walaupun tak gondol, menangisnya bagai nak rak.

Ummi harap sangat Coan tak terlalu manja. Bila Kakak usik sikit, cepat benor Coan nangis dan meraung. Ingatkan teruk sangat lah apa yang Kakak buat. Kadang-kadang Kakak cuma kata saja dan Coan pun ada jugak mengata Kakak. Tapi, tangisan Coan tu macam lah kakak dah ketuk kepala Coan dengan pinggan. Sabor je lah. Agaknya itu lah akibatnya bila Coan lama sangat jadi bongsu kan. Tapi, the good thing is, Coan sangat penyayang terhadap adik-adik. Syukur Alhamdulillah. Tapi sesekali ada jugak Coan bully Shahmey ;).

Sekarang, Coan dah speak English with accent! I couldn't believe sometimes that it was you who was talking. Dulu, masa mula-mula sekolah di Saudi, Coan was very quiet. Cikgu-cikgu di Mariya selalu complain, "she is so quiet. She doesn't talk". Puas juga Ummi dan Abah convince, "she will improve. She's new. English is not her language but she'll catch up, don't worry". Cikgu still cakap, "you have to push her". Ummi dan Abah pun push lah jugak walaupun tak nak push mana pun sebab kami tahu you'll slowly catch up. Sampaikan Coan nangis bila Ummi dan Abah marah sebab Coan tak nak speak English. Sekarang ni, Ummi dah tak risau about the language. Alhamdulillah. Ummi harap Coan akan improve in all aspects of your life be it in this life or hereafter. InsyaAllah.

Semalam, Coan bangun tidur and nangis sebab tak dapat tolong Ummi buat cake. Alahai.. tu la, lain kali bangun awal sikit. Kakak yang tolong Ummi. Ummi tahu, you insisted to help me a day before tapi Ummi tak dapat buat lagi sebab tak cukup ingredient. Bila dah cukup ingredient, Ummi decided to mix it in the morning. Nasib baik ada lah sikit lagi benda nak buat. Dapat lah Coan tolong walaupun everything was almost done.

MasyaAllah Tabarakallah!!! Coan is adventurous. Bila dah pandai naik buai, punyalah tinggi Coan hayun. Takut Ummi. Sekarang, Coan dah pandai bawak basikal without the 2 helper tires. Ummi tak tahu panggil benda apa tayar sokongan tu. Coan was proudly showing Ummi yang Coan dah boleh bawak basikal kakak. That was fast! Ummi dulu, darjah 5 baru nak pandai bawak basikal. Lambat betul Ummi kan heheh..